Keurmerken MMC Oncologie

NIAZ-deelaccreditatie oncologische zorg(zorg voor mensen met kanker)

NIAZ

In februari 2013 heeft MMC een dubbele NIAZ-accreditatie ontvangen van het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ) en IKNL. Zowel de totale zorg van MMC als de zorg voor mensen met kanker heeft een accreditatie behaald. De accreditatie van het oncologische centrum van MMC is bijzonder: in heel Nederland hebben slechts vijf ziekenhuizen deze norm behaald. De oncologische zorg van MMC kreeg complimenten vooral voor de manier waarop het is georganiseerd: alles is er op gericht om mensen door snelle diagnostiek zo kort mogelijk in spanning te houden. Verder wordt er onderling goed geschakeld tussen de verschillende specialismen die betrokken zijn bij oncologische zorg, waardoor patiënten de zorg als “naadloos” ervaren. Bovendien worden de case managers erg gewaardeerd.

Het NIAZ-accreditatiebewijs betekent dat kwaliteit en veiligheid goed ingebed is in de ziekenhuisorganisatie. Het toont aan dat MMC continu bezig is met het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid van de zorg. Een accreditatie wordt eens in de vier jaar opnieuw vastgesteld.

ESMO-accreditatie voor oncologie met palliatieve zorg

esmo_dc_logo

Het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) van Máxima Medisch Centrum heeft de accreditatie ‘ESMO Designated Center of Oncology and Palliative Care’ ontvangen. Een speciale erkenning voor kankercentra met geïntegreerde oncologisch en palliatieve zorg van een hoog niveau. MMC is hiermee één van de tien Nederlandse ziekenhuizen die deze accreditatie in ontvangst mocht nemen.

Groen vinkje voor goede darmkankerzorg

groen vinkje

Wij hebben een groen vinkje ontvangen in de patiëntenwijzer voor darmkanker. Dat betekent dat de zorg voor darmkankerpatiënten in ons ziekenhuis voldoet aan alle normen van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten-organisaties (NFK).

Groen vinkje voor goede prostaatkankerzorg

Wij hebben een groen vinkje ontvangen in de patiëntenwijzer prostaatkanker van de ProstaatKankerStichting.nl. Dat betekent dat de zorg voor prostaatkankerpatiënten in ons ziekenhuis voldoet aan alle normen die deze patiëntenorganisatie samen met de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten-organisaties (NFK) heeft opgesteld.

Roze lintje voor goede borstkankerzorg

Borstcentrum Máxima biedt binnen het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) uitstekende zorg aan patiënten met borstkanker. Dat blijkt uit het feit dat wij in

roze_lintje_mmc

2016 wederom een roze lintje hebben gekregen van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) voor de manier waarop de zorg voor borstkankerpatiënten in MMC georganiseerd is. Tevens heeft Zorgverzekeraar CZ het MMC beoordeeld in de hoogste categorie borstkankerzorg en benoemt MMC hiermee tot voorkeursziekenhuis voor patiënten met borstkanker.

Zie ook de andere keurmerken van MMC.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Maxima Oncologisch Centrum
(040) 888 53 20

Bereikbaarheid avond, nacht, weekend en feestdagen
Telefoonnummer
(040) 888 93 20 (afdeling 337)

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00uur

Routebeschrijving

Eindhoven
Ds. Th. Fliednerstraat 1
5631 BM Eindhoven

Veldhoven
De Run 4600
5500 MB Veldhoven