woensdag 9 november 2016 Bijnierkanker: een zeldzame aandoening

Professor dr. Harm Haak is gespecialiseerd in de behandeling van bijnierschorscarcinoom; een zeldzame en agressieve vorm van kanker in de bijnieren die vraagt om gespecialiseerde en persoonlijke zorg.

Dr Haak

“Bij bijnierkanker is er sprake van een tumor in de bijnieren. Dit zijn twee kleine organen op de nieren die belangrijke hormonen uitscheiden. In Nederland krijgen jaarlijks slechts ongeveer twintig mensen ermee te maken. Omdat de ziekte zo weinig voorkomt is het van groot belang dat patiënten met bijnierkanker worden behandeld door gespecialiseerde en ervaren zorgverleners. Deskundigheid op dit gebied draagt bij aan een langere levensverwachting. MMC is één van de landelijke bijniercentra. We zijn betrokken bij ongeveer de helft van alle bijnierkankerpatiënten uit heel Nederland, als behandelaar of als adviseur op afstand.

Betrokken behandelteam

Een snelle diagnose vinden wij belangrijk. Patiënten gaan door een onzekere periode en kunnen daarom altijd binnen een week bij ons terecht. Bij de behandeling die volgt is een team van verschillende, ervaren specialisten betrokken. Na jaren onderzoek en ervaring draag ik veel kennis met me mee over bijnieraandoeningen, maar de zorg is zo goed dankzij dit kundige behandelteam. Samen bieden we patiënten persoonlijke zorg, van diagnose tot hopelijk genezing.

Wetenschappelijk onderzoek

Om de best mogelijke zorg te kunnen blijven leveren heb ik tien jaar geleden het landelijke Bijniernetwerk opgestart. Dit biedt specialisten de mogelijkheid om elkaar op de hoogte te houden van kennis en ontwikkelingen en om elkaars raad te vragen. Ook zoeken we gezamenlijk internationale samenwerking op, bijvoorbeeld voor wetenschappelijk onderzoeker naar bijnierkanker. We voeren met universitaire ziekenhuizen onderzoek uit voor zowel betere diagnostiek als behandeling. De komende jaren hopen we bijvoorbeeld beter werkzame medicatie voor deze patiëntgroep te vinden.”

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Maxima Oncologisch Centrum
(040) 888 53 20

Bereikbaarheid avond, nacht, weekend en feestdagen
Telefoonnummer
(040) 888 93 20 (afdeling 337)

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00uur

Routebeschrijving

Eindhoven
Ds. Th. Fliednerstraat 1
5631 BM Eindhoven

Veldhoven
De Run 4600
5500 MB Veldhoven