Patiëntervaring darmkanker

“In dit ziekenhuis ben je geen nummer”

Dhr. Veeke, Waalre  Vier jaar geleden keerde Jan Veeke terug van een reis door Cuba. De darmklachten die hij na thuiskomst had, weet hij aan het voedsel daar. Maar de krampen hielden aan en hij bleek darmkanker te hebben. Zijn positieve instelling liet hem echter niet in de steek.

“Na mijn vakantie had ik geregeld last van diarree en krampen. Twee jaar later was ik de klachten beu en ging ik naar de huisarts. Omdat ik daar enthousiast vertelde over mijn reis, dacht mijn huisarts allereerst aan een bacterie. Mijn vader had ook darmkanker, maar omdat er geen bloed in mijn ontlasting zat, was er niet direct aanleiding om aan darmkanker te denken.
 
“Na verschillende behandelingen was de oorzaak nog steeds niet gevonden. Uiteindelijk had ik een afspraak voor een colonoscopie in Máxima Medisch Centrum. Uit angst voor het onderzoek heb ik hier lang mee gewacht, maar het viel erg mee. Totdat de arts een grote, kwaadaardige poliep ontdekte, die operatief verwijderd moest worden. Ik kreeg te horen dat ik darmkanker had. Ik schrok niet van de diagnose. Ik dacht alleen: haal het zo snel mogelijk weg, dan kan ik verder. Ik heb een ondernemersinstelling: als er een probleem is, moet dat aangepakt worden. Zo zag ik mijn ziekte ook.”
 
“Het OK-team van MMC behandelde me goed. Iedereen stelde zich voor de ingreep aan me voor, maakte een praatje en zorgde ervoor dat ik alle vertrouwen in de operatie had. Het stelde me erg gerust dat dit voor de chirurgen van MMC een routineklus was. De operatie slaagde dan ook. In het begin deed het veel pijn, maar ik heb bewust veel bewogen zodat mijn darmen weer op gang zouden komen. Twee dagen later mocht ik al naar huis en na controle bleek alles goed.”

“De medewerkers van MMC maken het zo’n goed ziekenhuis. De verpleegkundigen zijn nuchter en positief. Ze werken hard, maar maken toch tijd voor je. In MMC ben je geen nummer. De komende vijf jaar blijf ik onder controle van de chirurg in MMC; dat geeft een erg veilig gevoel.”

Lees hier meer over de behandeling van darmkanker

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Maxima Oncologisch Centrum
(040) 888 53 20

Bereikbaarheid avond, nacht, weekend en feestdagen
Telefoonnummer
(040) 888 93 20 (afdeling 337)

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00uur

Routebeschrijving

Eindhoven
Ds. Th. Fliednerstraat 1
5631 BM Eindhoven

Veldhoven
De Run 4600
5500 MB Veldhoven