Neuro-endocriene tumoren centrum

NET-centrum Máxima is één van de aangewezen, gespecialiseerde centra van Nederland waar patiënten met een neuro-endocriene tumor (NET) of een neuro-endocrien carcinoom (NEC) worden behandeld. Máxima Medisch Centrum heeft van het ministerie van VWS drie benoemingen ontvangen als Europees expertisecentrum voor zeldzame aandoeningen ( lees meer over deze benoeming). Wanneer er sprake is van een NET of NEC, kunt u vanuit regionale ziekenhuizen worden verwezen naar NET-centrum Máxima. Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft 2 locaties: Eindhoven en Veldhoven. Het NET-centrum is gevestigd in MMC Eindhoven op de polikliniek Oncologie. De verpleegafdeling is gevestigd in MMC Veldhoven, de oncologische dagbehandeling is op beide locaties aanwezig.

Omdat deze vorm van kanker zeer zeldzaam is, worden patiënten zoveel mogelijk in gespecialiseerde ziekenhuizen behandeld. Máxima Medisch Centrum is zo’n gespecialiseerd  NET-centrum voor patiënten in Zuidoost Nederland.

Alle benodigde disciplines betrokken bij de zorg voor NET en NEC zijn in het NET-centrum aanwezig. U kunt dan denken aan een endocrinoloog, internist-oncoloog, MDL-arts, chirurg, longarts, patholoog, radioloog, allen gespecialiseerd op het gebied van NET en NEC. Elke twee weken komt dit team bij elkaar voor een multidisciplinair overleg, om met elkaar het beste behandelplan te maken voor onze patiënten. Ook kan zo nodig direct verwezen worden naar ondersteunende hulpverleners, zoals o.a. diëtist, psycholoog en fysiotherapeut. NET-centrum Máxima houdt zich ook bezig met onderzoek en neemt deel aan trials en studies op het gebied van NET en NEC.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Maxima Oncologisch Centrum
(040) 888 53 20

Bereikbaarheid avond, nacht, weekend en feestdagen
Telefoonnummer
(040) 888 93 20 (afdeling 337)

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00uur

Routebeschrijving

Eindhoven
Ds. Th. Fliednerstraat 1
5631 BM Eindhoven

Veldhoven
De Run 4600
5500 MB Veldhoven